Over ons

EarWell is bedacht en ontwikkeld door dr. Byrd uit de Verenigde Staten en wordt daar sinds 2010 succesvol toegepast op newborns met oorafwijkingen. Tijdens een fellowship heeft plastisch chirurg Michelle Feijen kennis opgedaan over EarWell. Samen met dr. Byrd heeft Michelle meerdere baby’s met oorafwijkingen behandeld om zich zodoende te specialiseren in EarWell en oorafwijkingen. Omdat ze zo enthousiast was over deze behandeling, heeft ze besloten de behandeling eerst in Nederland te gaan toepassen. Inmiddels is het product en de behandeling ook mogelijk in België. Hieronder een overzicht van de artsen en plastisch chirurgen die deze behandeling kunnen uitvoeren voor je kindje.

De specialisten

cezar buzea

Cezar Buzea

Plastisch chirurg en gespecialiseerd in EarWell (region Luxemburg (BE))

Mijn naam is Cezar Buzea, ik ben een arts gespecialiseerd in plastische en estetische chirurgie. Na mijn studies in Roemenië heb ik het Europees erkenningsdiploma in plastische chirurgie (EBOPRAS) behaald. Ik heb ook talrijke opleidingen gevolgd in Groot-Brittannië, Frankrijk, Zweden, Zwitserland en Cyprus alvorens naar Aarlen in België te verhuizen. Ik heb ervoor gekozen om met EarWell te werken omdat het een uitstekend middel is om oorafwijkingen in een vroeg stadium te corrigeren, waardoor kinderen psychisch leed bespaard blijft.

Margot Den Hondt

Plastisch chirurg en gespecialiseerd in EarWell (region Genk en Maaseik)

Ik ben Margot Den Hondt, plastisch chirurg in het Ziekenhuis Oost-Limburg te Genk en Maaseik. Ik leg me vooral toe op hoofd-halschirurgie. Deze voorliefde ontstond tijdens mijn PhD-onderzoek over luchtpijp-transplantatie. Op het einde van mijn opleiding tot plastisch chirurg deed ik een fellowship van 12 maanden in Sydney, Australië, over complexe aangezichtschirurgie. Afstaande oren kunnen een belangrijke impact hebben op het zelfbeeld en het mentaal welzijn van kinderen en volwassenen. Earwell vermijdt een operatie op latere leeftijd. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat deze techniek werkt.

dr dewolf

Edward De Wolf

Plastisch chirurg en gespecialiseerd in EarWell  (region Brugge)

Dr. Edward De Wolf is erkend plastisch, esthetisch en reconstructief chirurg. Binnen de plastische heelkunde ligt zijn interessegebied voornamelijk binnen de esthetische en reconstructieve chirurgie van het hoofd- en halsgebied.

De keuze om met Earwell te werken houdt voornamelijk rekening met het feit dat op een niet-invasieve en niet-chirurgische wijze (dus zonder littekens) een significante correctie van de meeste oorafwijkingen kan bekomen worden en dit reeds op een zeer vroege leeftijd. Dr. De Wolf is zelf vader van 2 jonge kinderen en het vermijden van een chirurgische ingreep op latere leeftijd is zeker en vast een pluspunt!

earwel dokter

Adriano Schettini

Plastisch chirurg en gespecialiseerd in EarWell (region Namur)

Mijn opleiding in Belgische en buitenlandse universitaire centra heeft mij in staat gesteld de verschillende aspecten van plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie op een gevarieerde manier te beoefenen. Ik heb een bijzondere interesse voor en ervaring in borstchirurgie, body contouring en onco-dermatologie chirurgie.

Ik zie mijn rol als plastisch chirurg en zorgverlener als tweeledig: chirurgische en “psychologische” behandeling bieden. Het beeld van de “tweekoppige adelaar” vertegenwoordigt voor mij het best deze dualiteit van plastische chirurgie. In de meeste situaties die we in de plastische chirurgie tegenkomen, moet immers aan een fysieke en psychologische behoefte worden voldaan. Ik hecht veel belang aan het luisteren naar en het begrijpen van de wensen van patiënten, aangezien psychologische en fysiologische behoeften niet van elkaar kunnen worden gescheiden.

Deze dualiteit komt ook terug bij de correctie van afstaande oren: fysieke correctie en beheersing van een psychologisch ongemak. Ik heb operaties uitgevoerd om afstaande oren te corrigeren en ik geloof dat het gebruik van EarWell de chirurgische ingreep kan compenseren en het mogelijke psycho-attitudinale ongemak van opgroeien met afstaande oren kan voorkomen. EarWell is pijnloos voor het kind, dat de ingreep zich niet zal herinneren, en vereist geen verdoving, in tegenstelling tot de chirurgische ingreep.

Het plezier en de voldoening die ik voel wanneer ik bij een controle na de procedure een patiënt zie die psychologisch is getransformeerd en voldaan dankzij het resultaat van de behandeling, is ongeëvenaard.

Rue Saint-Luc 8

5004 Bouge

Centre de dermatologie et chirurgie plastique

Chaussée de Marche 256/6

5100 Jambes

Centre Medical Ciney

Rue Notre Dame de Hal 9

5590 Ciney

Vercruysse Herman Jr

Herman Junior Vercruysse

Plastisch chirurg en gespecialiseerd in EarWell (region Antwerp)

Herman Junior Vercruysse studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen (promotie 2007), waarna hij de opleiding Algemene Chirurgie aanvatte met het oog zich verder te bekwamen in de Plastische en Reconstructieve Chirurgie. Na 1,5 jaar werd hij door Nasser Nadjmi overtuigd om zich uitsluitend toe te leggen op de aangezichtschirurgie en de opleiding tot Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg aan te vatten.

” Hoewel reconstructieve chirurgie van het oor voor mij een passie is, vind ik het voorkomen van een chirurgische ingreep nog veel belangrijker. De expertise die ik opbouwde met EarWell heeft me geleerd dat een vroegtijdige behandeling met het EarWell systeem een ingreep op  latere leeftijd kan voorkomen door een esthetisch zeer bevredigend resultaat af te leveren.  ”

wilssens

Nicholas Wilssens

Plastisch chirurg en gespecialiseerd in EarWell (region Sint-Truiden).

Dr. Wilssens is als plastisch & esthetisch chirurg verbonden aan het Sint-Trudo Ziekenhuis te Sint-Truiden. Daar staat hij onder andere in voor de heelkundige correctie van congenitale oorafwijkingen. Hoewel deze ingrepen zeer routinematig worden uitgevoerd en ook goed resultaten opleveren, blijft het ergens wringen om kinderen een heelkundige ingreep te laten ondergaan als dat misschien niet echt nodig is. Door een tijdige behandeling met EarWell kan deze operatie in de meeste gevallen vermeden worden en hoeven we helemaal niets te snijden.

dr karl earwell

Dr. Karl Waked

Plastisch chirurg en gespecialiseerd in EarWell

Ik ben Dr. Karl Waked, erkend plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg. Ik behaalde mijn diploma Geneeskunde aan de Universiteit Gent met grote onderscheiding (magna cum laude) en studeerde af als plastisch chirurg met de hoogste onderscheiding (summa cum laude). Ik werd opgeleid in Brussel, Parijs, München en Marbella. Mijn doel is om de best mogelijke zorg te bieden aan patiënten op nationaal en internationaal niveau.

Ik ben gespecialiseerd in esthetische en reconstructieve borstchirurgie, bodycontouring chirurgie en gezichtsesthetiek. Als zoon van een kinderarts heb ik een extra diepgaande belangstelling voor het welzijn van pasgeborenen. Earwell aanbieden om aangeboren oorafwijkingen te helpen behandelen past perfect binnen die filosofie. Deze geavanceerde technologie is een prachtig stukje vakmanschap om bepaalde oorafwijkingen te behandelen, een chirurgische ingreep in de meeste gevallen te voorkomen en een kind te helpen een zorgeloos en normaal leven te leiden. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie via mijn website www.drwaked.be en boek uw consultatie online.

Ben de Brucker

Plastisch chirurg en gespecialiseerd in EarWell

Dr. Eugène Panosetti

Plastisch chirurg en gespecialiseerd in EarWell Luxemburg

Michelle feijen earwell

Michelle Feijen

Opleider, Plastisch chirurg en gespecialiseerd in EarWell (Nederland)

Ik ben Michelle Feijen en sinds 2016 ben ik werkzaam als plastisch chirurg in het Zuyderland Medisch Centrum en de MOOI kliniek Maastricht. Ik heb onderzoek gedaan naar de correctie van positionele schedelafwijkingen bij kinderen zonder operatie.
Nadat ik mijn opleiding heb afgerond heb ik een fellowship gedaan in Dallas bij dr. Byrd, de bedenker van EarWell. We hebben samen meerdere kinderen behandeld en ik heb de mooie resultaten gezien die we met EarWell kunnen bereiken. Daarom heb ik besloten deze preventieve behandeling ook in Nederland te gaan toepassen.

steve byrd

Steve Byrd

Plastisch chirurg en bedenker van EarWell.

Ik ben Steve Byrd, plastisch chirurg in Dallas plastic surgery institute, Texas, USA. Door mijn werkzaamheden binnen de kinderplastische chirurgie kwam ik in aanraking met kinderen met afwijkende oren. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van het EarWell systeem. Inmiddels hebben we jarenlange ervaring met het gebruik van het EarWell systeem en uitgebreid onderzoek gedaan naar de resultaten. We werken nauw samen met Michelle Feijen van EarWell Benelux om ook voor de Europese baby's de beste resultaten te kunnen bereiken. Voor meer informatie: www.earwellcenters.com